Over Irene

Samen met mijn man Richard heb ik drie kinderen: Tamara, Marieke en Stef. Dicht tegen mij aangekropen, vertelde ik hun de verhaaltjes. Ik hoorde ze schaterlachen of hun adem inhouden als het heel spannend was. Met dit boek droom ik dat je deze waardevolle momenten ook beleeft.
En als je het boek zelf leest, droom ik dat je het niet meer weg kunt leggen. Dat het voelt als jouw boek, door je eigen mooie tekeningen of dat wat je erbij schreef.

Wil je weten hoe ik op het idee kwam? Kijk dan deze video. Dan hoor je gelijk hoe ik kinderen vroeg om mee te tekenen!

 

Zelfvertrouwen verhogen

Wil jij het zelfvertrouwen van je kind of van jezelf verhogen? Lees dan verder.

‘Kunnen kiezen geeft zelfvertrouwen: het gaat over autonomie en controle.’ 
Deze zin schreef Uitgever Michelle. Hoe bijzonder: Zelfvertrouwen is altijd mijn thema geweest.

Ik wil je meenemen in mijn persoonlijke verhaal:

‘Jij?’
Ik knik. ‘Ja, ik.’

Met een warm dampende kop thee in mijn hand kijk ik mijn vroegere collega aan. We staan in de ontvangstruimte van het crematorium. Een verdrietige gebeurtenis, waarbij je ook weer mensen ontmoet die je jarenlang niet gezien hebt.

‘Dat vind ik eigenlijk best knap,’ gaat hij verder. Je was altijd zo...’ een aarzeling in zijn stem. Verwachtingsvol kijk ik hem aan. ‘Zo?’ spoor ik hem aan. 'Nou je was altijd zo stil.' Zijn woorden hangen in de lucht. ‘Eigenlijk best knap dat je nu je eigen bedrijf hebt,’ vult hij schoorvoetend aan.

De ruimte staat vol met mensen, maar ik zie ze niet. In gedachte ben ik weer terug in deze tijd. Ja, hij heeft gelijk. Ik was altijd heel stil, durfde niet zoveel te zeggen. Altijd bang dat het niet goed genoeg was. Als kind, op school en in mijn werk-carrière heb ik hier behoorlijk mee geworsteld. Was er maar die “tover-formule” geweest. Had ik maar eerder kunnen weten hoe ik hiermee om kon gaan.

Gaandeweg heb ik deze formule ontdekt. En heb ik ervaren hoe het mij, maar ook mijn kinderen heeft geholpen. Vanuit mijn bedrijf 'Ontlemmeren®' geef ik hier webinars en workshops over. Het heeft het zelfvertrouwen van velen al verhoogd! Mocht je interesse hebben, laat het mij weten op irene@hetkinderkeuzeboek.nl of bel/app mij via 0623235194

Een aantal ingezonden tekeningen

 

Hetkinderkeuzeboek.nl


Bestellen